epost-ikon youtube-ikon facebook-ikon
Per Jostein Aarsand
Telefon: 464 48 264,

Om Per Jostein

I løpet av 2017 vil Per Jostein komme til å fortelle for ca. 15000 publikummere. Han skaper umiddelbart kontakt med publikum; lytteren blir dratt inn i handlingen og glemmer alt annet. Historiene er morsomme, rørende og tragikomiske. 

Per Jostein Aarsand vokste opp på Stovner. Han var med å grunnlegge Fortellerhuset i 2002 og var i flere år kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen. I 2014 ble han tildelt Statens kunstnerstipend, for prosjektet «Røtter» (livshistorier fra Groruddalen). Dette resulterte i forestillingen Carl Fredriksens Transport, som hadde premiere på Nobels Fredssenter 26. januar 2017.Med forestillingen Østfolk ble han og de tre musikerne nominert til Den kulturelle skolesekkens «Gullsekken», i 2013.

Det var som om Klassen var forandret etter forestillingen. I friminuttet gikk ei av jentene og satte seg ned med ei som alltid pleide å sitte aleine.
Jente i 9.klasse v/Odda ungdomsskole

Jeg blir så glad hver gang jeg hører Per Jostein fortelle!
Bartender på Det Andre Teateret i Oslo

Forteljaren Per Jostein Aarsand kan sitt fag
Nrk Sogn og Fjordane

 Så tilforlatelig og rolig førte han oss inn i et klasse-miljø, bare med en liten indikator av gangen mot det helt grusomme. Så strammet han til. Dramaturgisk perfekt. Jeg hadde sittet bakerst og sett de stjålne, engstelige, sky eller innforståtte blikkene mellom elevene underveis. De vet MEGET VEL hva dette handler om, men de har sannsynligvis ikke avstand til det eller ord om det. De fikk historier om seg selv som klasse rett i solar pleksus. Det kjentes viktig.
Kristin Lyhman, 1.amanuensis i teatervitenskap om «Vidars Valg»

Aarsand er en usedvanlig dyktig forteller
Vestre Aker Posten, etter forestillinger for Stortinget, 150-års jubileum for løvene

Det var så stille at du kunne ha hørt knappenålen falle – i 55 minutter. Per Jostein kunne virkelig holde på elevenes konsentrasjon, og hans historie var spennende. Etterpå hadde han kurs i fortellerkunst med de samme elevene. Det er så deilig å komme med produksjoner hvor lærerne overgår hverandre i å skryte av utøveren, og hvor elevene er så fornøyde.
Hjørdis Holme, Dks-koordinator i Bærum, om «Dansetimen»

Pj er en rocka forteller!
Hilde Madsø Jacobsen, pressesjef for Fortellerfestivalen, sagt på TV-Norge

 

 

Per Jostein Aarsand studerte drama og fortellerkunst ved Høgskolen i Oslo. Han har i tillegg cand.mag.grad fra Universitet i Oslo, med fagene historie, samfunnsgeografi og engelsk. Ved siden av å arbeide som forteller, underviser han, leser inn lydbøker, er konferansier og skuespiller.