Forestillinger for barn

/Østfolk (40min):

Et fyrverkeri av en forestilling! Sammen med noen av landets beste folkemusikere forteller Per Jostein historier basert på sagn fra Østfold. Nominert til Gullsekken som Østfolds beste sceneforestilling i 2013. Med musikerne Linn Andrea Fuglseth, Åsmund Reistad og Vegar Vårdal. (Passer for 6 år og oppover)

 

/Rocky, verdens sterkeste hund (40 min):

Da jeg var liten hadde jeg en hund. Rocky, var bestekameraten min.

Få ting i livet er så skjellsettende som barnets møte med et viktig kjæledyr.  Rocky, verdens sterkeste hund, er en solo-forestilling som med humor og varme forteller om den store rottweileren og den lille gutten. De to utforsker lekens og livets muligheter. Og gutten kommer nærmere seg selv den dagen Rocky dør og de to må ta farvel.

Denne forestillingen tar på en unik måte utgangspunkt i et av de sterkeste båndene mange barn har til livet. Forholdet til et dyr. Fortellerens rolige nærvær gir stort rom for følelser og undring og viser at de enkle tingene, de historiene vi ikke trodde var så viktige former oss langt mer enn vi er klar over. Kjærligheten til dyrene og livet skinner i denne lille forestillingen. Dessuten lærer barna å synge! Erfaringen med forestillingen er lik overalt. Når fortellingen om Rocky er ferdig, tar barnas fortellinger over. De vil fortelle om sine egne erfaringer. (Passer fra 4 år og oppover)

 

/Froskeprinsen (40 min)

Har du blitt kysset av en frosk før?  Eller har du noe skummelt i kjelleren?  Per Jostein Aarsand er en morsom og fin forteller. Han vet alt om frosker og skumle kjellere. Publikum er med og forteller underveis. En morsom og spennende forestilling. (Passer for 4 år og oppover)

 

/Morsomme minner og skumle spøkelser (40 min):

Per Jostein har opplevd mye moro! Men også noen helt skrekkelige ting. Noen ganger snakker han sant, andre ganger lyver han. Men det blir uansett gode historier! (Passer fra 4 år og oppover)

 

/Fiskehistorier (40 min):

«Det er en hai,» sa bestefaren min. «Følg med; nå drar jeg den opp!» Spennende, vakre og morsomme fortellinger fra store hav og små sjøer. Noen av dem er helt sikkert selvopplevde! (Passer fra 4 år og oppover)

 

/Kvitebjørn kong Valemon (Asbjørnsen og Moe) (40 min):

Dattera til kongen drømmer om en gullkrans. En dag ser hun en kvitebjørn i skogen. Mellom labbene hans ligger kransen..  (Passer fra 6 år og oppover)

 

/De ville svaner (H.C. Andersen) (40 min):

Kongen hadde elleve sønner og ei datter, Elisa. En dag gifter kongen seg på nytt, med ei ond dronning. Det skifter fra den vakreste idyll til den dypeste fortvilelse. Stakkars lille Elisa…. (Passer fra 6 år og oppover)

 

/To karer én gitar (40 min):

Musikalsk og lekent! Åsmund Reistad synger og spiller og Per Jostein Aarsand forteller. Og så krangler de om gitaren.. (Passer fra 6 år og oppover)

 

/Olav den Hellige (40 min):

Fortellingen om kongen som falt i det dramatiske slaget på Stiklestad i 1030 er blitt allemannseie.  En saga om Norge, middelalderen og sverdet som bragte kristendommen til landet. (Passer for 10 år og oppover)

 

/Pilegrimsvandring (vandrefortellinger, m/Fortellerhuset):

I vakre omgivelser lever vi oss inn i middelalderens dramaer. Fortellinger om Olav den Hellige, møte med en «ekte» pilegrim og elever som får hemmelige og strabasiøse utfordringer gjør dette til en spesiell dag. På Stovner! «Det var en av de beste opplevelsene i mitt liv», (muslimsk elev, 2013) Vi begynner på Øvre Fossum gård og går Oldtidsveien inn i Gjelleråsmarka. Varighet: 4 timer, (Passer fra 6.klasse og oppover)

 

/Prinsen med de store ørene (Fortellerhusprosjekt) (40 min):

Fortellerteater med dukker. Om prinsen som hadde så store ører at han kunne høre maurene snakke. Alle var glade i ham bortsett fra det onde skriketrollet……En vakker og spennende fortelling for de minste. Forestillingen er laget av Fortellerhuset etter bestilling fra Hørselshemmedes Landsforbund. (Passer fra 3 år og oppover)